Fotograferen o.l.v. Louise Honée

Van 28 juli tot 3 augustus

Kosten vanaf € 725 per persoon, incl. ontbijt, lunch, diner.

screenshot van www.louisehonee.nl

Het thema van de fotografiecursus is NATUUR.

De cursus is gericht op fotografen die interesse hebben in het ontwikkelen van een persoonlijk fotoproject. Vertrekkend vanuit de observatie van het landschap kan de natuur op vele verschillende vormen geïnterpreteerd worden. Hoe nemen we de omgeving die ons omringt waar, welke ruimte geeft de natuur ons om het hedendaagse landschap te reflecteren. Door open te staan voor nieuwe spontane ontmoetingen en het ontdekken van onbekende plaatsen zullen nieuwe fotografische ervaringen worden opgedaan. Deze resultaten bieden een waardevolle toevoeging aan het persoonlijke fotoproject.

Louise zal zichzelf introduceren en uitgebreid over haar werk vertellen. Daarna volgt een introductie van de aan de cursus deelnemende fotografen en hun werk. Daar zal Louise zorgvuldig naar kijken en inhaken door werk te laten zien van verschillende internationale fotografen ter inspiratie voor de cursisten.
De cursisten gaan vooral veel zelf fotograferen en het gefotografeerde werk wordt door Louise geanalyseerd en ge-edit. Toegwerkt wordt naar een eindresultaat van die week.

Cursisten nemen sowieso mee:
camera – computer – batterij – oplader – notebook + pen – portfolio (het liefst in prints)
ook denken aan:- statief – flits – harde schijf – extra batterij.

Over Louise Honée:
Na het afronden van haar studie kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam besloot Louise Honée verder te studeren aan de Fotoacademie van Amsterdam waarbij ze zich specialiseerde in documentaire fotografie.
Sindsdien werkt Louise als portret- en documentair fotograaf. Het belangrijkste onderwerp van haar beelden is de onverwoestbare hoop van de jeugd, het vastleggen van hun kwetsbaarheid in alle omstandigheden.
Altijd op zoek naar de poëzie in hun verhalen, verzamelt Louise haar beelden tot een visuele roman waarin de jonge mensen die ze ontmoet hun eigen rol spelen. In haar werk probeert de fotografe te begrijpen hoe verschillende identiteiten worden gedefinieerd door en in het landschap en de omgeving waar mensen opgroeien.
In 2020 won Louise Honée de Prix HSBC pour la Photographie met de serie We Love Where We Live. Het leverde haar eerste monografie gepubliceerd door Atelier Éditions Xavier Barral.
Het werk Double Roses werd bekroond met de Prix Maison Blanche 2022.
In september 2023 werd haar tweede boek Double Roses uitgegeven door le Bec en l’air.

De basisprijs voor deze cursus is € 725,- , inclusief cursus, ontbijt, lunch & diner. De prijs is exclusief overnachting en vervoer. Bij voldoende belangstelling organiseren wij een carpool.

De tarieven voor overnachting vind je HIER .

Inschrijven kan HIER .