Singer Song Writing olv Charlotte ten Brink & Johannes Kapteijn

 

Singer songwriter workshop: Creëren, samenwerken en optreden.

O.l.v. Charlotte ten Brink & Johannes Kapteijn

Van zondag 19 tot zaterdag 25 augustus

Wil jij:

  • je eigen stijl ontdekken?
  • pakkende teksten leren schrijven?
  • je zangtechniek verbeteren?
  • samenwerken in een inspirerende omgeving met andere aspirant singer songwriters?
  • jezelf nog beter kunnen begeleiden tijdens het zingen?
  • leren een geweldige performance neer te zetten?
  • leren om je liedjes over te brengen zonder spanning voor publiek?

Kortom:

  • Wil jij eigenlijk niks liever dan singer-songwriter worden? 

Schrijf je dan nu in voor de singer songwriter workshop in Werkplaats Thiérache en kom deze zomer bij ons je droom waarmaken!

In een week tijd gaan we lekker aan de slag met alle facetten van het liedjes schrijven! Samen doen we in workshops inspiratie op en werken we aan het schrijven van mooie teksten. Je leert gevoel over te brengen en mensen meer te raken met je teksten en melodieën, je leert hoe je jezelf mooi kan begeleiden, en je krijgt tips en tricks om van een eerste idee tot een af liedje te komen.

De cursisten arriveren op zondagavond op onze locatie in Noord-Frankrijk. Dan is er gelegenheid om kennis te maken met elkaar, de coaches Johannes en Charlotte, en de gastheer en gastvrouw Eric en Jantje. Dagelijks wordt er door een geweldige kok uitgebreid ontbijt, lunch en diner bereid, zodat iedereen verder helemaal kan opgaan in het liedjes maken. Want daar gaat het om! Elke dag beginnen we na het ontbijt met een workshop. In de middag is er tijd om zelfstandig of in groepsverband nieuw werk te maken, en elke dag eindigen we met een kampvuursessie op de binnenplaats waar we als groep onze liedjes met elkaar delen.

Je eigen liedjes schrijven is heel persoonlijk. Ons doel is dat je gereedschappen krijgt die je het zelfvertrouwen geven zodat je ze met je publiek kan delen. Elke stap in het proces word je actief begeleid door ons, en wij zorgen ervoor dat je vol inspiratie naar huis gaat met niet alleen een unieke ervaring, een reeks nieuwe eigen geschreven liedjes waarmee je het podium op kan, maar ook een recording van één van jouw eigen songs!

BIOGRAFIETJES:

Charlotte is zangeres, songwriter en zangdocente.

Ze verwierf bekendheid met haar deelname aan talentenjachten zoals bij The Voice, waar ze goed presteerde.

Ze zingt ook reclames in, ze heeft jarenlange ervaring als zangcoach van groepen en individueel. Charlotte geeft ook al jarenlang les bij Babette Labeij Music Academy in Amsterdam en coacht via deze zangschool bij The Voice Kids.

Verder is zij ook nog coach bij The Voice en bij het Junior Songfestival.

Haar debuut EP verschijnt binnenkort.

 

Johannes: ‘Van jongs af aan ben ik al bezig met muziek”.

Eerst als gitarist, later ook als pianist, en inmiddels ook als songwriter, vocalist en gitaardocent. Ik speel in bandjes en met de band Guilty Johnny maakte ik een EP die binnenkort verschijnt. Alle liedjes daarop hebben we zelf geschreven en alle instrumenten zelf ingespeeld. Onze eerste single Different Light is inmiddels meer dan 60.000 keer beluisterd op Spotify!’

 

‘Ik werk met jullie vooral aan compositie en instrumentbeheersing. Hoe maak je een mooi akkoordenschema? Hoe kan je jezelf bij een optreden simpel en doeltreffend begeleiden? Ik geloof dat je de begeleiding nooit los van de tekst van een liedje kan zien en dat je heel veel leert door goed naar elkaars liedjes te luisteren. Dus ik heb heel veel zin om met jullie samen te werken in de workshop!’

Voor meer informatie over het verblijf of andere vragen: contact