Singer Song writing

Wil je eigenlijk niks liever dan singer-songwriter worden?

Schrijf je dan nu in voor de workshopsinger songwriting in Werkplaats Thiérache en kom deze zomer bij ons je droom waarmaken!

Muziek maken bij het kampvuur

Wat:
In een week tijd gaan we aan de slag met alle facetten van het liedjesschrijven.
In gezamenlijke sessies doen we inspiratie op. Je leert om je eigen gevoel in een tekst te leggen en dit op publiek over te brengen, om luisteraars te raken met je teksten en melodieën. Je leert hoe je jezelf mooi kan begeleiden, en je krijgt tips en tricks om van een eerste ideetje tot een af liedje te komen. Er is aandacht voor ieder op zijn of haar eigen niveau. De workshopleiders begeleiden je actief, maar bieden ook tijd en ruimte om zelfstandig in een inspirerende omgeving aan eigen repertoire te bouwen.

Jammen rond het kampvuur

Je eigen liedjes schrijven is een heel persoonlijk proces. Ons doel is dat je gereedschappen krijgt die je het zelfvertrouwen geeft om tot affe liedjes te komen die je (eventueel) met publiek kan delen. Wij zorgen ervoor dat je vol inspiratie naar huis gaat met niet alleen een unieke ervaring maar ook met een reeks nieuwe eigen geschreven liedjes waarmee je het podium op kan!

Waar:
De cursisten arriveren op zondagavond op onze locatie in Noord-Frankrijk. Dan is er gelegenheid om kennis te maken met elkaar, de coaches Johannes en Una en de gastheer Eric en gastvrouw Jahaga. Dagelijks wordt er door onze fantastische kok Joyce een uitgebreid ontbijt, lunch en diner bereid, zodat iedereen verder helemaal kan opgaan in het liedjes maken. Want daar gaat het om! Elke dag beginnen we na het ontbijt met de workshop. In de middag is er tijd om zelfstandig of in groepsverband nieuw werk te maken, en elke dag eindigen we met een kampvuursessie op de binnenplaats waar we als groep onze liedjes met elkaar delen.

Inschrijven

Wie:

Una Bergin:

Vanaf mijn geboorte ben ik omringd door muziek. Door mijn vader Sean Bergin, een professionele Zuid-Afrikaanse jazzmusicus en bandleider, groeide ik op tussen de Afrikaanse Kwela en geïmproviseerde Jazz, maar ook met The Beatles en Stevie Wonder. Ik heb zang gestudeerd zang aan het conservatorium in Utrecht en richtte daarna de band Snowapple op. Met Snowapple heb ik veel getoerd in o.a. de V.S., Engeland maar ook in Frankrijk, Italië en zelfs in Japan. Ik heb drie albums opgenomen, en in Nederland opgetreden o.a. in Paradiso, Tivoli en op Eurosonic Noorderslag. Op dit moment ben ik bezig met het opnemen van een solo-album samen met producer Wouter Planteijdt.

Tijdens de workshop ga ik elke dag met de deelnemers aan hun zangtechniek werken. We beginnen de dag met het opwarmen van de stembanden door het inzingen in groepsverband. En door het doen van enkele simpele fysieke oefeningen. We gaan experimenteren met je stem om er zoveel mogelijk uit te halen. Zelf heb ik veel teksten en melodieën gemaakt en ik ga jou tips hierover geven. Ik ondersteun je persoonlijk om op een nieuwe manier je eigen songs te maken. Ik leer je hoe belangrijk het is om te durven je gevoel te laten zien.

Ik verheug mij op de workshop!

Johannes Kapteijn: ‘Van jongs af aan ben ik al bezig met muziek.

Eerst als gitarist, later ook als pianist, en inmiddels ook als songwriter, vocalist en gitaardocent. Ik speel in verschillende bandjes en met mijn band Guilty Johnny maakte ik een EP die op Spotify te beluisteren is.  Alle liedjes daarop zijn zelf geschreven en alle instrumenten zelf ingespeeld. Onze eerste single ‘Different Light’ is inmiddels meer dan 150.000 keer beluisterd!’

‘Ik geloof dat een liedje pas werkt als de begeleiding, de melodie en de tekst een eenheid vormen. Daarom werk ik met jullie aan compositie, arrangement en instrumentbeheersing. Hoe maak je een mooi akkoordenschema? Hoe kan je jezelf bij een optreden simpel en doeltreffend begeleiden? Ik heb heel veel zin om met jullie samen te werken in de workshop!’

Una Bergin en Johannes Kapteijn

Inschrijven