reviews Singer Songwriting

2021

Erik-Jan Hertogs (3 X meegedaan aan deze workshop)

De locatie is sfeervol, inspirerend, multifunctioneel (er zijn veel ruimtes om te oefenen, te ontspannen  en om op te treden)  (…)   Het gebouw heeft een geweldige sfeer. Mooi dat het hier en daar overwoekerd is.  In de omgeving kan je heerlijke, gevarieerde wandelingen maken. wandelen. De sfeer in de groep was fijn.

Marjolein Leijdekker (2 X meegedaan aan deze workshop)

Wat hadden we een heerlijke groep de sfeer was gemoedelijk en veilig. (…)Heerlijk om in deze omgeving de hele week met muziek bezig te zijn. De gezelligheid, elke avond optreden, heerlijk eten, mooie omgeving, het gevoel welkom te zijn en ondertussen veel nieuwe dingen leren maken deze week tot een groot feest.

Monica Broekmans (2 X meegedaan aan deze workshop)

(…) Alles is even fantastisch en ik doe dit jaar zeker weer mee. (…)

Mirjam S

Wat ik wel heel leuk heb gevonden is het feit dat er elke avond optredens waren en dat je daar naartoe werkte!! En ik vond het kampvuur ook steeds heel leuk en ook Zorro geweldig! Ik heb Eric en Jantje als heel gastvrij ervaren en dat je steeds muziek kon maken waar dan ook.

Ron Aarts

Een fijne locatie om de creativiteit uit jezelf te halen . Prima verzorgd en een ongedwongen sfeer. Zelfs de hond is top.

Mirjam van der Veer

Als je je songwriting skills wil verdiepen en verbreden, dan ben je bij deze week op de goede plek. Aan het juiste adres. Je werk laten horen, muzikaal en tekstueel verder ontwikkelen. Het kan allemaal. De betrokken begeleiding wordt afgestemd op waar jij als muzikant en uitvoerder zit en mee verder wil. De perfecte combinatie van ontspanning en toch bezig zijn met een gezamenlijke passie. Het recept voor een leuke week.

Afsluiting workshop met concert voor de dorsbewoners.

2018/2019

LAURENCE WILMINK UIT AMSTERDAM DEED VOOR DE EERSTE KEER MEE

Ik vond de cursus erg leerzaam. En het was zeer inspirerend om een hele week op deze manier met muziek bezig te zijn. Ik heb ook heel veel gehad aan de tips en oefeningen van Johannes & Charlotte.

Prachtige locatie, erg rustig en een heel fijn, mooi plekje met super gastvrijheid. Vanaf het eerste moment voelde ik me thuis.

Top verblijf! Er is onwijs goed voor ons gezorgd. Het eten was heerlijk en de ontvangst en gastvrijheid was ook super.

Ik ben vaak erg gevoelig voor sfeer en omgeving en vond deze sfeer en omgeving heel erg fijn. Vanaf het eerste moment dat ik aankwam. Top geregeld allemaal!

ZOU JE EEN VOLGENDE KEER EEN ‘VERVOLG CURSUS’  IN WERKPLAATS THIÉRACHE WILLEN DOEN?

JA ABSOLUUT

ERIK-JAN HERTOGS UIT AMSTERDAM DEED VOOR DE TWEEDE KEER MEE

Ik wilde niet zozeer nieuwe liedjes schrijven, maar me vrij voelen tijdens het muziek maken. Dat laatste is gebeurd: zowel in het zingen als in het gitaarspelen. Ik kon ineens dingen die ik niet voor mogelijk hield.

De locatie is helemaal geweldig. De quincallerie (=ijzerhandel) is tegelijk ruig en romantisch: zo bijzonder!

Ik heb prima geslapen. Het eten was heerlijk. Ik voelde me welkom. Ik was wel blij dat ik een eigen kamer had waar ik me terug kon trekken.

Dat Eric, de gastheer, mijn viola caipira gerepareerd heeft, is natuurlijk tig bonus punten waard! (De constructie houdt nog steeds.)

Nu ik er voor de tweede keer geweest ben, begin ik zo van de sfeer en de omgeving te houden dat dat alleen een reden is om volgend jaar weer te gaan. 

De laatste dag had ik drie momenten waarin ik voluit musiceerde en ineens besefte: zo spelen heb ik altijd gewild en nu, YES, lukt het!

FALCO NEERING UIT ALMERE

Ik heb enorm genoten van de week en veel geleerd van het fijne programma.

Een prachtig huis om in te verblijven met heel veel ruimte om ook je eigen plekje op te zoeken wanneer je daar behoefte aan hebt.

Ik vond het verblijf heel gastvrij en ik heb iedere keer weer heerlijk gegeten. Daarnaast was het vertoeven op de zolder ook perfect.

Een ideale omgeving om heerlijk tot rust te komen en je volledig te focussen op de cursus, daarnaast een prachtige omgeving voor een wandelingetje.

IK ZIE MEZELF ZEKER TERUGKOMEN IN DE TOEKOMST VOOR ZANG/SINGER-SONGWRITER CURSUSSEN.

JANZ KONICH DEED VOOR DE EERSTE KEER MEE.

Een prima locatie voor het volgen van een cursus en ook nog op rijafstand. Rijden er heen geeft je al een vakantiegevoel wanneer je van de snelweg af bent en je rijdt door glooiende akkers, bossen, verstilde dorpjes en altijd wel een Carrefour in de buurt.

JUDITH WINTERKAMP DEED VOOR DE EERSTE KEER MEE.

Eigenlijk faciliteren Charlotte en Johannes vooral. Zij geven de kaders en daarbinnen kunnen de deelnemers ‘spelen’. Die ruimte creëren, doen ze heel goed.

Jullie hebben een ruimte en sfeer die creativiteit stimuleert. Bovendien vind ik het fijn dat de locatie niet zo heel lang rijden is maar toch wel ‘ver weg’ van huis.

IK DOE GRAAG DE VOLGENDE KEER WEER MEE.

MARJOLEIN LEIJDEKKER UIT AMSTERDAM DEED VOOR DE TWEEDE KEER MEE.

Een heerlijke inspirerende omgeving

Was weer top geregeld, het is net een warm bad waar je in terecht komt. Eten was weer super.

 Omgeving straalt heel veel rust uit.

MARTIN SCHRAVESANDE DEED VOOR DE EERSTE KEER MEE.

Misschien is locatie niet zo makkelijk te scheiden van mensen. Maar de huiselijke sfeer, zonder dat je je een indringer hoeft te voelen in iemands privé-sfeer, was heel prettig. De omgeving vond ik ook rustgevend en inspirerend.

De tuin was een fijne camping.

Erg mooi en heerlijk rustig. Juist als je zo intensief werkt aan iets intiems als liedjes is het prettig dat de omgeving een beetje ‘prikkelarm’ is. “Een fijnere plek om met gelijkgestemden te werken aan mooie liedjes, kun je je haast niet indenken. Werkplaats Thierache is echt een ontspanningsplek en een werkplaats tegelijk!”

IK ZOU ZEKER OVERWEGEN OM DE VOLGENDE KEER WEER MEE TE DOEN.

MONICA BROEKMANS DEED VOOR DE EERSTE KEER MEE.

De ontvangst was al heel fijn! Koffers werden meteen naar boven gebracht, er was een warm welkom en in de leuke idyllische tuin van Werkplaats Thiérache stond de champagne koud en was de Franse toon gezet met stokbrood en kaas.  Zo was het kennismaken meteen al een feestje. De toon van de eigenaren Jantje en Eric was dus al meteen gezet en dat is heel mooi als het gaat om een singersongwriting cursus! De hele week voelde ik me erg verwend door de aandacht en de gezelligheid die deze twee eigenaren ons gaven.  We hebben deze week heel hard gewerkt aan onze muzikale creatieve uitingen. En hoe kan dat zonder een goede bodem van de heerlijkste spijzen en kruiden? Het koppel Lot en Ted zorgden voor gerechten waar je in de beste restaurants een 10 voor zou geven! Alles vers en met verse kruiden (koriander, mijn favoriet) verwenden ze ons elke dag weer. En je werd ook dagelijks verrast met de meest smaakvolle toetjes! En met verrassinkjes tussendoor zoals courgettekoekjes en wentelteefjes.

Maar dan het koppel Charlotte en Johannes! Wat een mooie combinatie! Johannes die mensen goed kan inschatten en elke vorm van communicatie doorheeft in de groep. Die de cursisten aan elkaar weet te koppelen en de verbinder is  voor de groep. En Charlotte die zorgde voor een mooie structuur bij het lesgeven en met haar rustige uitstraling en fijne coaching iedereen met een paar kleine zinnen op weg kon helpen. Sowieso zijn Charlotte en Johannes twee muzikale talenten! Maar onderschat onze groep niet! Wat een mooie rijke variatie aan persoonlijke verhalen passeerden elke avond de revue bij de optredens! Heel indrukwekkend en ontroerend.

We hebben hard gewerkt want elke avond stond er een optreden gepland! De productie van liedjes was daardoor groot! En tot mijn grote verbazing kregen we ook nog zangles en muziekles! Hoe fijn is dat! Hoogtepunt was De Bonte avond: toen gingen in Werkplaats Thiérache de poorten open en stroomden de Fransen en Nederlanders uit het dorp samen in de mooie tuin om met hun hart en hoofd te luisteren naar onze muzikale optredens. Er was zelfs een voormalig burgemeester uit het dorp die moest huilen…. hij sprak geen Nederlands, maar son coeur a été touché!!

Ik heb heel erg genoten van deze week en van de groep! Wat een fijne mensen en goede sfeer! En de locatie!En want wat was het spannend om al die kamers en tuintjes te ontdekken daar! Met zo’n creatieve omgeving is het fijn om je talent te ontdekken. Oh ja en het bed op zolder sliep grandioos! En de wandeling in Plomion onder leiding van Eric was ook zo fijn……oooooh! Ik ging naar huis met twee prachtige nieuwe liedjes en een mooie vertaling van To Love Somebody! Merci Beaucoup!

Prachtig dorp! Mooi mooimooi! Om een liedje over te schrijven! Volgend jaar!

ZOU JE EEN VOLGENDE KEER EEN ‘VERVOLG CURSUS’  IN WERKPLAATS THIÉRACHE WILLEN DOEN?

OUI!!! NATURRELLEMENT!

NICOLE HERMANS UIT DEN HAAG DEED VOOR DE TWEEDE KEER MEE.

Alles is goed voorbereid; leuke opdrachten; heldere structuur van de dagen. Goede inhoudelijk ondersteuning.Charlotte en Johannes zijn in staat om super positief feedback te geven aan alle deelnemers en dat werkt heel stimulerend.

Noord Frankrijk. Ook al is het net over de grens, het is wel echt Frankrijk! Je bent op vakantie.

Je voelt dit zeker tijdens de laatste 2 uur rijden; als je over lokale weggetjes dwars door Franse dorpjes heen rijdt, het heuvelachtige landschap… super leuk!

Alles is goed verzorgd (veel oog voor detail).

Ik had een heerlijk bed in een fijne rustige kamer; de catering was zeer, zéér smakelijk en uitgebreid; de sfeer was erg fijn en de ontvangst was warm en hartelijk, met een hapje en een drankje (en een welkomstwoordje)!

Ontzettend naar m’n zin gehad. Goed kunnen werken aan mijn persoonlijke dingen. Heel fijne hulp gehad. Tot rust gekomen en er is heerlijk voor me gezorgd.

Het mooie landelijke en ook de rust op deze plek, werkt zeer inspirerend.

De accommodatie past hier perfect in;de locatie heeft iets oorspronkelijks, iets lokaal- historisc; kortom zeer sfeervol.

De gemoedelijke sfeer met -zowel iedereen van de organisatie, als met de mede-deelnemers- is erg  fijn en heerlijk om hier een weekje in te vertoeven.

ZOU JE EEN VOLGENDE KEER EEN ‘VERVOLG CURSUS’  IN WERKPLAATS THIÉRACHE WILLEN DOEN?

JA, ZEKER WETEN.

Super fijne plek om tot jezelf te komen. Je krijgt alle ruimte en professionele support om je creatief te ontplooien. De mooie, rustige en sfeervolle omgeving in het landelijke Plomion zorgt voor inspiratie. Alles is super goed verzorgd. Jahaga en Eric, maar ook Lot en Ted zijn hele gastvrije, lieve, warme mensen die deze workshops tot zeer aangenaam verblijf maken.