Reviews Singersong 2018

REVIEWS SINGER SONGWRITING 2018

De cursus was eerlijk gezegd boven verwachting.

Tijdens de cursus werkt iedereen op zijn/haar eigen niveau. De begeleiding heeft meer dan voldoende expertise, om iedereen persoonlijk te coachen.

Dit is zowel op muzikaal vlak als op psychisch vlak. Ook over achterliggende motivaties en ideeën wordt (indien gewenst) samen gebrainstormd. Er is ook genoeg persoonlijke aandacht en tijd voor iedereen afzonderlijk. De lessen zijn zo opgebouwd dat ze een structuur geven aan een creatief proces. Dit heeft een productief effect.

Er is veel ruimte voor je privacy. Je kon je gemakkelijk ergens terugtrekken om zelfstandig te werken (overal zijn er ruimtes, kamers, schuren, tuinen, zolders etc). Ik heb dit persoonlijk als zeer prettig ervaren. Veel rust en privacy.

Er is verder niet veel afleiding, (zoals thuis/ je eigen stad) zodat je ook doet, waarvoor je gekomen bent.

De locatie heeft een prachtige tuin met fruitbomen. Het dorpje Plomion ligt in een prachtige, landelijke omgeving.

De locatie is een mix van landelijk en industrieel. Dit alles heeft zijn charme.

Slapen was prima: geen geluidsoverlast, genoeg privacy. Fijne douche en geen wachtrij.

Catering was zeer goed: heerlijk eten. Er werd erg goed voor ons gezorgd door Lot en Ted. Het ‘samen eten’ waren breekpunten in de dag. Behalve dat het gezellig, ontspannend en erg lekker was, gaf het ook structuur aan je dag -en werkschema.

Ik heb genoten van de lokale geneugten zoals (o.a.) de Franse wijn (van de lokale wijnboer), de Franse kaas en de vers gemaakte jam. (Ook heel bijzonder, dat je je ontbijt zelf ‘verzamelt’ uit de tuin).

De ontvangst is warm, gemoedelijk en gastvrij. Eric, Jahaga (Lot en Ted) zijn zelf ook creatieve mensen, die (ieder op hun eigen vlak) op een artistieke manier bezig zijn . Je voelt je daarom alles behalve raar of vreemd, maar als in een warm bad. Gezellig kletsen bij het kampvuur, warm en hartelijk.

NICOLE HERMANS UIT DEN HAAG

Ik had andere verwachtingen, maar ben heel tevreden. Ik heb kunnen werken aan mijn nieuwe liedjes dankzij de begeleiding van Johannes en Charlotte.

De locatie is in een fijn en bijzonder pand, mooi omringd door heuvels voor een wandeling. Fijne sfeer, bijzondere plek.  Even er helemaal tussenuit en ruimte voor creativiteit en inspiratie.

MARLOES ARK UIT VOORBURG

Charlotte en Johannes speelden knap in op de sterk uiteenlopende niveaus van de deelnemers. Ik heb veel inspiratie opgedaan en zelfvertrouwen gekregen. Mooie opbouw van de cursus: eerst een cover, dan je eigen lied, dan uitbouwen, dan een tegenovergesteld lied, dan voor de microfoon, daarna opnemen en ten slotte, een slotpresentatie voor elkaar.

Op donderdagmiddag zat iedereen er doorheen: even dansen was goed geweest.

Zoveel mooie hoekjes om je  terug te trekken om aan je liedje te werken. Elk avond zingen rondom het kampvuur was geweldig. Bijzonder dat het liedje zelfs werd opgenomen in de studio.

Fijne kamer met uitzicht op de kerktoren, lekker stevig bed, drie keer per dag lekker gegeten. Gastvrij (bijzonder dat we zo door jullie huis mochten banjeren), leuk dat er geen scheiding was tussen jullie/organisatie en cursisten. 

De sfeer en de omgeving  hielpen om over drempels te stappen en om inspiratie op te doen. In een onpersoonlijk gebouw in de stad was dat een stuk minder geweest.

ERIK-JAN HERTOGS UIT AMSTERDAM

Ik vond het een superweek, er zat een goede opbouw in. Er was steun waar nodig en de interactie tussen Johannes en Charlotte was heel prettig en wat een warmte en respect stralen jullie uit.  Wat fijn was dat ieder op zijn eigen niveau aan het werk ging en dat dit geen probleem was. Ik weet niet hoe  jullie het deden maar iedereen was super gemotiveerd en we hebben enorm hard gewerkt en ik heb persoonlijk veel geleerd.

Wat ik ook heel fijn vond was de kleinschaligheid, zo ontstond er echt een hechte groep. Fijn ook dat iedereen met het eten en ’s avonds meedeed, er was geen onderscheid.

Ik vond het een inspirerende omgeving, het straalt iets gemoedelijks uit en geeft daardoor een heel veilig gevoel. Wat ook erg prettig was dat er veel ruimtes waren waardoor we elkaar niet in de weg zaten. Gezellig ook zo samen buiten eten en de avonden waren natuurlijk helemaal top. Eten was goed geregeld en heerlijk, ook afwisselend.  Bij de ontvangst was ik al meteen verkocht wat een warm bad waar je in terecht komt of we elkaar al jaren kennen.

Wat een heerlijke plek in een heerlijke omgeving. Workshop Top, Sfeer Top, Eten Top, Locatie Top, Gastvrijheid Top enz, enz, enz. Zo top dat ik er een liedje over kan schrijven. Volgend jaar dan.

MARJOLEIN LEIJDEKKER UIT AMSTERDAM