Evaluatie portret boetseren

“De cursus vond ik heel leuk, goed les gekregen van Anja en nieuwe dingen geleerd! (…)Ik vond het verblijf met gastvrouw Jahaga, gastheer Eric, juf Anja en kok Paul heel erg
leuk, iedereen was heel gastvrij, erg aardig en echt geen enkel negatief punt hierover.” (Liesbeth Jimmink, Overveen)
————————————————————–
“Anja had een interessant en vastomlijnd programma. Op plezierige manier kwamen beginselen van het ‘kopkleien’en het beeldhouwen in het algemeen aan de orde. Onze fantasie en ons associatievermogen werden aangesproken. We werden flink aan het werk gezet. We bespraken elkaars werk op een positieve manier. Kregen een diapresentatie van werk van anderen. En de meesten namen een beeld mee naar huis dat boven hun verwachting was. (…)” (…)Noordfrankrijk is vanuit Nederland prima te doen met de auto en toch lekker buitenland. Midden in zo’n pittoresk dorpje met je auto voor de deur vond ik rijk. De accommodatie heeft een goed geoutilleerde keuken en een gezellige binnenplaats. Zelfs met regen kun je buiten eten en de vuurpot ’s avonds bezorgt je slaaptekort.(…) De gastheer en gastvrouw doen hun uiterste best om je thuis te laten voelen. Eric is super handig en Jahaga regelt alles. Maar bovenal zijn ze heel innemend en belangstellend. Paul (de man van Anja)verzorgde de maaltijden de Franse keuken waardig. Vers en gevarieerd. Ik had wel corvee willen doen, maar dat hoefde helemaal niet. (…)Bezoek aan de wijnwinkel en Brocante vond ik erg leuk. Het tochtje met de Lelijke Eend was uniek. Verder heb ik niet veel van de omgeving gezien. Moet nog een keer terug komen… (Marleen v/d Laan, Sint Maarten)
————————————————————–
“Ik heb veel geleerd over het “begin” van boetseren, en het vervolg. Een fantastisch atelier, een leuk “Oud gebouw” met prima nieuwe slaapkamer en badkamer. (…)Vriendelijke mensen, genoten van de wijnboer Xavier, en van zijn wijn! (…)Ik heb een verrassende boetseerweek gehad in Werkplaats Thierache, veel geleerd maar vooral ook genoten van de mensen, de medecursisten, de boetseerjuf Anja, de kok Paul, het model Eric 😉 En de lieve verzorgende Jahaga.
Anita Vijfschaft, Lisse
—————————————————————
Zeer goed opgebouwde cursus. Het was voor mij de eerste keer dat ik kopkleide, maar duidelijke uitleg, en begeleiding hebben me een aardig eind op weg geholpen. Dat heeft Anja geweldig gedaan; met gevoel voor humor waarbij ze gelukkig niet schroomde heel duidelijk te laten merken wanneer iets niet goed was; en dan ook direct liet zien waar de oplossing zou kunnen liggen. (…) De locatie is een geweldige plek waar je je direct thuis voelt. (…) De gastvrijheid heel, heel, goed.
Slapen wat mij betreft ook, want ik heb heerlijk in een tentje onder de pruimenboom gestaan.(…) Prachtig glooiend landschap met mooie, levendige dorpjes en prachtige architectuur. Geweldig
gebied om te fietsen en te wandelen. Ik zag een beetje op tegen noord frankrijk, wat ook wel stik lelijk kan zijn.
Een fantastische week kop kleien in Plomion meegemaakt: prachtige plaats waar je je direct thuis voelt dankzij zeer gastvrije ontvangst.
Jessica Bijvoet, Leiden
————————————————————–
“Ik vond alles echt heel fijn en leuk en lekker en goeie lessen.
En ik vertel het aan iedereen die het wil horen.”
Annelies Jansen, Amsterdam