Cursus Fotograferen “Kijk je Rijk” 2020

Van zaterdag 18 juli 2020 (aankomst)
tot vrijdag 24 juli 2020 (vertrek)


Altijd al portretfotografie, architectuur, straat- en landschapsfotografie willen onderzoeken in een zeer divers en kleurrijke omgeving van Frankrijk onder leiding van een professioneel fotograaf? Dan is dit de workshop voor jou!

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor beginnende en gevorderde fotografen. Ben je net iets beter dan een amateur die heel af en toe een camera vasthoudt? Heb je altijd de behoefte van alles vast te leggen als je op reis bent? Begrijp je de grondbeginselen van jouw digitale camera? Zijn jouw zintuigen voortdurend in de weer om mooie beelden te vangen en wil je jouw fotografie naar een hoger niveau tillen en wil je dit in een inspirerende omgeving doen? Dan is deze workshop perfect voor jou.

Wat?

Met jouw eigen digitale camera ga je samen met een klein clubje en de docent op pad in de prachtige natuur van de Thiérache in Frankrijk. De contrasten van arm en rijk in deze regio zijn krachtige en fotografische cadeautjes. De streek was rond 1890 heel rijk. Er was daar veel textielindustrie. Door de twee wereldoorlogen is daar veel kapot gemaakt, daarmee is de weelde grotendeels vervlogen. De vergane glorie is, wanneer je goed kijkt, nog steeds zichtbaar en krijgt door het verval juist extra betekenis. Het landschap is idyllisch heuvelachtig met stromende beekjes vol forellen. Kortom; genoeg vast te leggen.

Hoe?

We werken vijf dagen in twee blokken. De ochtend en de middag. Na het ochtendblok wordt er geluncht of wordt deze bereid voor je en neem je je lunchpakket mee op pad. We gaan erop uit met onze camera’s en volgens een niet al te vast gekadreerde opdracht gaan we op zoek naar interessante beelden. Beelden die een verhaal kunnen vertellen. Beelden die inspireren. Beelden die jou raken. Je werkt in een heerlijke omgeving waarbij je elkaar inspireert met jouw beelden en waarin je verwend wordt met verrukkelijke maaltijden.

Wat neem je zelf mee?

Het is noodzakelijk dat je een laptop meeneemt met een schijf die groot genoeg is (of beter nog; een externe schijf) om al jouw beeldmateriaal naar toe te schrijven. Ook zit er op jouw laptop een programma zoals Lightroom of Photoshop waarop we de beelden kunnen gaan nabewerken. De docent heeft ruime kennis van beide programma’s en kan jou hierin ondersteunen. Alle apparatuur, zoals een reflectiescherm, flitser en verschillende lenzen, zijn zeer welkom. Neem dit vooral mee! Een digitale camera is noodzakelijk omdat we de beelden steeds op de laptop importeren. Een cardreader om de beelden op jouw eigen laptop in te laden. Een flitser is handig of een reflectiescherm als je die hebt. Verder mag je alles meenemen waarvan jij denkt het nodig te hebben zoals verschillende lenzen wellicht. Niet verplicht. NB: Op de iphone fotograferen we niet, daar is deze workshop niet geschikt voor.

Architectuur

Over de docent.

Simone Gablan ( 47 jaar) is als actrice begonnen en is daarna van voor de camera erachter gekropen. Ze heeft veel video’s zelf gemaakt en ge-edit en heeft een documentaire op haar naam staan en als scenarioschrijfster, een kinderfilm. Simone is in 2015 afgestudeerd aan de Fotovakschool te Amsterdam. Ze heeft twee exposities en een fotoboek gerealiseerd en talloze fotoreizen gemaakt. Op 4 maart 2020 is ze genomineerd voor haar serie ‘Alopecia’ door de SO Award van DuPho ( Dutch
Photographers). Dit is te volgen op Instagram. Als je meer van haar wilt zien dan kan je haar website bezoeken waar vooralsnog vooral portretten op staan. Simone is een diverse fotograaf met een voorliefde voor documentaire fotografie.

Er is een fantastische kok die u drie maal daags gaat verwennen met een heerlijke maaltijd.

De dag sluiten we af met een drankje bij het kampvuur.

Vanaf €640,00 inclusief verblijf met drie maaltijden per dag, koffie en thee, exclusief alcoholische drankjes.

Inschrijven

Simone Gablan