Verhalen schrijven 2017

Op verhaal gekomen in de Thiérache.

 

Klik hier voor het verhaal; Kaninefalsheid in geschrifte, geschreven door één der cursisten: Paul Braamberg.

Of voor dit (iets kortere) verhaal; De tour wacht op niemand van Frank Grootemaat.

 

 

Reviews
“Welaan, Nico is zo’n inspirerende en kundige schrijfdocent, die krijgt zelfs een trapleuning aan het schrijven. (…)Allemaal dik in orde. Dat komt volgens mij niet vaak voor. Óf de schrijfdocent is te zenuwachtig/onervaren, óf er zitten een paar eikels in de groep, óf de bedden zijn doorgezakt, er is altijd wat. (…)De sfeer en het eten waren uitstekend.”
(Paul van der Horst, Maastricht)

“ ‘tWas een heerlijke week! Ik heb nog heel lang na gesudderd. (…)Hard gewerkt op een heel fijne manier. Docent Nico heeft mij in korte tijd heel veel geleerd. Heel gedegen en onderhoudend. Heel prettig.(…) Ik werd door niks afgeleid. Tafeltennistafel: fijn dat ie er is. (…)Magnifieke plek hebben jullie! Vond het gezellig dat jullie mee aten. Jullie zijn gezellige lui.(…)”

(Annet Peetoom, Amsterdam)

“Genoten van een heerlijke week: veel geschreven onder begeleiding van een inspirerende cursusleider, in de watten gelegd met heerlijk eten door onze gastvrouw- en heer en genoten van goed gezelschap, wat wil je nog meer?”
(Frank Grootemaat, Texel)

 

“Bedankt voor de geweldige week. XXX”

(Erna Drijver, Texel)

                       De Stien bloeit

De Stien bloeit / De Stien die niet ken bloeie / Wat bloeit die Stien

Sien blomme Benne speurig / Kleurd as de wolke, as ’t maantje ze beskient / Kleurt as jouw ooge, lief en worm / Kleurt as vrolijke idee / Veelkleurig as golve die golve tot an de kim an toe. Wat bloeit die Stien / Wat bloeit die Stien die niet ken bloeie

Hee ruukt naar wiend, die t guule uut mekaar slaat / Het ruukt naar geweune zake, Naar bloed, kastanjes, drokte in de street / Hee ruukt naar free weze / Fan kieke en voele / En betovert speurige vlinders

Zo bloeit die Stien, De Stien die niet ken bloeie / Ik kom weerom / Ik kom weerom lief / Met ien van sien blomme

Arjen Duinker, met bewerking van Gre Dros