verblijf

DE WOON- EN WERKRUIMTES 

In de 19de eeuw bevond zich in ons complex een woon- en werkcommune. De gezinnen en de alleenstaanden woonden en werkten er samen. Er werd ijzer gesmeed, er werden koeien, kippen en paarden gefokt, er werd bier gebrouwen en er waren winkels om hun eigen producten te verkopen. Hier was in de 19de en 20ste eeuw hèt dynamische- en economische centrum van het dorp. Voor nu, in de 21ste eeuw, creëren wij er opnieuw een actief levendig en creatief centrum waarvan ook onze dorpsbewoners mee profiteren.

de oude schuur (rond 1700)

Ons complex bestaat uit historische gebouwen en ruimtes met sfeervolle interieurs die tegen een heuvel opgebouwd zijn. Boven op de heuvel is een fruitboomgaard en een tuin met bloemen, groente en fruit.  Hier staat de eeuwenoude typische Thiérache schuur. Beneden is de intieme, ommuurde, eeuwenoude binnenplaats waar wij ’s avonds rondom het vuur zitten. Luisterend naar het intimiderende krijsen van laag overvliegende kerkuilen.

de cour

 

Yoga les

De werkplaatsen/ ateliers hebben een inspirerende, industriële stijl, deze zijn zeer ruim en hoog, andere ruimtes zijn juist weer intiem van opzet. Zij hebben een prachtig uitzicht op een Middeleeuws gebouw en op de heuvels van de Thiérache. Met mooi weer maar ook met regen kan er buiten in de cour gewerkt worden in een open overdekte ruimte.

de open werkplaats

De woonruimtes zijn eenvoudig van stijl maar van alle gemakken voorzien en ook hier weer met hetzelfde schitterende uitzicht. In de grote open keuken met salon staat een enorme open haard.

de open keuken

de sport- en spelruimte

Naast deze ruimte is er een grote sport- en spelruimte. Daarin staat een voetbal- en ping-pongtafel en er hangt een professioneel darts bord. Boven de salon op de eerste verdieping is de yogaruimte ( 90 m2) met spiegels aan de wand, waar je je in stilte en rust kunt terugtrekken.